Žurnal24 podvojil naskok, Žurnal najbolj bran časopis

zurnal24.si
torek, 28. julij 2009 ob 12:55
Žurnal24 je edini tiskani dnevnik, ki mu branost še naprej statistično značilno raste. Največjima zasledovalcema, Delu in Dnevniku, pa je branost v zadnjem polletju statistično značilno padla. To je bilo pred nekaj minutami obelodanjeno na tiskovni konferenci o nacionalni raziskavi branosti. Izvaja jo družba Valicon.

Raziskava meri povprečno število bralcev vsake izdaje tiskanega medija v zadnjem letu, tokrat od 1. julija lani do 30. junija letos. Ti podatki pa se primerjajo s predhodnim enoletnim obdobjem, ki je trajalo od 1. januarja do 31. decembra lani.

Žurnal prehitel Nedeljski dnevnik
Žurnal je po najnovejših podatkih prvič od začetka svojega izhajanja najbolj bran slovenski časopis. Na vrhu je prehitel Nedeljski dnevnik, ki je na tem položaju vladal vrsto let. Edini dve publikaciji, ki sta na prvi pogled po branosti še vedno pred Žurnalom, sta prilogi Pilot in Vikend magazin. Obe izhajata kot prilogi po dveh časopisov. A razlika med njima in Žurnalom je malenkostna. Statistično ni značilna, zato si med vsemi tiskanimi publikacijami dejansko vsi trije delijo prvo mesto.

Žurnal24 se je zaradi svoje hitre rasti in precejšnjega padca branosti Dela in Dnevnika izrazito odlepil med zasledovalci med splošnimi informativnimi dnevniki. V pol leta je skorajda podvojil naskok pred Delom, ki je bil uradno najbolj bran splošni informativni časnik v državi še vse do januarja letos. Razlika med številom bralcev, ki vsak dan preberejo Žurnal24 ali Delo, je v pol leta zrasla od 57.000 na kar 104.000. Še ena primerjava: v zadnjem letu je vsak dan Žurnal24 prebiralo skoraj toliko bralcev, kot je bilo vsak dan bralcev Dnevnika in Večera skupaj.

Mladi, podjetniki, uslužbenci
Žurnal24 je največ novih bralcev pridobil med mladimi (študenti), obrtniki in podjetniki ter uslužbenci v storitvenih dejavnostih, torej med najbolj aktivno populacijo. Najbolj pogosto po časniku Žurnal24 posegajo na Obali.

Vsem bralcem se iskreno zahvaljujemo za izkazano pozornost.


...
napisal jure on 22. avgust, 2011

....bruh!

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.


Vpišite prikazane znake


 

Oglasi

Google Translate

English Croatian French German Italian Spanish Serbian Slovenian Hungarian