Dohodnina tudi zaposlenim v Avstriji?

Večer
četrtek, 12. marec 2009 ob 06:34
Tudi letos bo davčna uprava Slovencem, ki so bili lani dolžni plačevati dohodnino, poslala informativni izračun dohodnine za leto 2008 na dom najpozneje do 31. maja, najzajetnejši sveženj predvidoma konec tega meseca. Če ostaja za večino rezidentov vse po starem, pa se zdi, da bi lahko dobili vladni odgovor že po današnji seji vlade tudi rezidenti, ki so zaposleni v Avstriji...
...
napisal Matej on 12. marec, 2009

Vsekakor bomo videli kaksen obraz nosi nova vlada. Kot prvo ne gre spregledati dejstva, da se bo v primeru dodatne obdavcitve zaposlenih cez mejo, zaradi zmanjsanja prihodkov njihov status bistveno poslabsal. To lahko kaj hitro privede tudi do tega, da bodo ljudje prenehali s taksnim nacinom zaposlitve, kar bi imelo posledicno dodatno stevilo brezposelnih, katerim bo ob ze tako skromnem naboru prostih zaposlitev se tezje najti delo.
Iskanje delovnih vzpodbud bi moralo biti glavno vodilo te drzave. Upamo samo lahko, da bo zdrav razum prevladal, in da bo drzava znala trezno razmisljati.
Drugi primer, ki se ga da hitro lepo opisati so na primer avtoprevozniki, po katgerih udriha z dvignjenimi trosarinami. Za namecek je cena goriva v nasi ljubi Sloveniji ze kar konstantno nad cenami preko meje. Drzava bi se tudi v tem primeru morala vprasati, komu jemlje in komu daje, saj ce bo izcuzala tiste, ki je dajejo s casom ne bo imela vec kaj pobirati.
LP

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.


Vpišite prikazane znake


 

Sorodno

Google Translate

English Croatian French German Italian Spanish Serbian Slovenian Hungarian