Dr. Vidrih: "Tudi sadje diha."

zurnal24.si
petek, 8. oktober 2021 ob 08:09
Kolikokrat se vam je že pokvarilo sadje, ker ga niste pravočasno zaužili? Morda je bil razlog v neustreznem skladiščenju in shranjevanju sadja. Kaj pravi stroka? Sadje je najboljše, če je obrano v času optimalne zrelosti. A z različnimi postopki in s pomočjo tehnologij lahko sadju podaljšamo svežino. O skladiščenju sadja je spregovoril strokovnjak, prof. dr. Rajko Vidrih s Katedre za tehnologije rastlinskih živil in vino na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani. Povedal je, da je sadje živ organizem, ki tako kot človek – diha.

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.


Vpišite prikazane znake


 

Google Translate

English Croatian French German Italian Spanish Serbian Slovenian Hungarian