V primežu mobinga

zurnal24.si
torek, 19. januar 2010 ob 21:00

“Vse se je začelo pred tremi leti, toda pred tremi meseci, ko sem se vrnila s porodniškega dopusta, je postalo nevzdržno. Ničesar nisem naredila prav. Nad menoj so se izvajali hudi psihični pritiski,” pripoveduje Šoštanjčanka Saša Šmon Potočnik, ki se je o nevzdržnem odnosu med njo in Francko Voler, direktorico Centra starejših Gornji Grad, odločila spregovoriti na glas.

Inšpektorat za delo
Odgovor
...
...
napisal Amber on 20. januar, 2010

Ah, pa kaj blebeta ta Saša? Saj je v resnici le z njo nekaj hudo narobe, zdi se nam, da je prišla iz porodniškega dopusta povsem druga oseba. Za njene zapisane občutke nikakor ne more biti kriva naša direktorica, ampak izključno le sama, ki svoje dela ne opravlja vestno kot se za ta poklic spodobi in za svojo nemirno vest išče krivca v najbolj sposobni, korektni in razumevajoči g. Voler. Omenja svoje nekdanje sodelavce, in da so zapustili ta zavod, ne pove pa tega da so si poiskali drugo delovno mesto bližje doma ipd., kar so povsem normalni vzroki. Pomiri si naj svojo blodnjo o mobingu, neha zlorabljati to besedo za osebne težave in si čimprej poišče delo nekje, kjer bo imela več veselja do dela. Lahko pa pomaga možu na turistični kmetiji saj imata zelo donosen posel.

...
napisal VILI on 21. januar, 2010

Ni res, da so vsi ostali kadri zapuščali delovna mesta zaradi drugih, ugodnejših delovnih mest. Veliko jih je zapustilo delo v centru starejših ravno zaradi nevzdržnih odnosov z gospo direktorico. Zaradi tega so bili prisiljeni poiskati nova, v večini primerov "slabša" delovna mesta (npr. bolj oodaljena od doma za isto ali celo slabše plačilo).

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.


Vpišite prikazane znake


 

Google Translate

English Croatian French German Italian Spanish Serbian Slovenian Hungarian