V SIS ne sme biti podatkov o zdravju ali spolnosti

zurnal24.si
sreda, 19. december 2007 ob 22:23
Pred skorajšnjim vstopom Slovenije v schengensko območje smo informacijsko pooblaščenko Natašo Pirc Musar povprašali o schengenskem informacijskem sistemu.
...
napisal Drago Stanovnik on 20. december, 2007

PROBLEM STALNEGA IN ZAČASNEGA NASLOVA BIVANJA

Spoštovane in spoštovani. V času dopusta se moramo začasno prijaviti v turističnem kraju. Doma v Sloveniji, pa nas nihče ne preverja kje smo stalno, ali začasno prijavljeni in kje dejansko živimo. To pa spodbuja zlorabe in istočasno ustvarja krivico pri poštenih ljudeh.

Zanima me zakaj država lahko preverja ljudi, ki so na bolniški in istočasno ne more preverjati resničnost podatkov o stalnem in začasnem bivanju posameznega človeka?

Glede varovanja omenjenih osebnih podatkov ima največ škode seveda najprej država. V logičnem nadaljevanju tem smislu pa tiste davkoplačevalke in davkoplačevalci, ki živimo v urejenem družinskem odnosu in ne zlorabljamo varstvo osebnih podatkov v lastno korist in na škodo drugih.

Zgornjo zahtevo po evidentnosti sledenja utemeljujem s dvema primeroma.

1. Uradna oseba, na primer pismonoša, (socialna služba, reševalna, gasilci, dimnikar...) mora dostaviti telegram naslovniku (ali intervenirati v svojem specifičnem primeru). Če ga ne dostavi je Pošta Slovenije kljub podražitvi postopka na škodo davkoplačevalcev neučinkovita. Enako ostale naštete službe. To s pridom izkoriščajo tisti, ki se izmikajo uradnim obvestilom.
V primeru nesreče ogrožajo svoja in tuja življenja ter imovino. V primeru potresa, na primer, reševalci, glede na sedanjo anarhijo, res ne vedo kje je kdo.


Eden od razlogov za to nepreglednost je naslednji:

2. Oče in mati se uradno ločita in sta prijavljena vsak na svojem naslovu. Živita pa skupaj z otroci. Uradno sta samohranilca, v praksi pa živijo skupaj. Slednje je seveda prikrito s tajnostjo osebnih podatkov. Država spodbuja samohranilstvo s finančno podporo in pod pretvezo tajnosti podatkov dopušča skupno življenje.
Logično, da je to nov evidentni primer zakonitega pranja iz proračuna ukradenega denarja davkoplačevalcev.

Žalostno je tudi to, da so zgled za to početje mnogi ugledni in vplivni ljudje v družbi in je zato tudi škodljiva zakonodaja pisana njim na kožo ter narodu v škodo.

Že zaradi osnovne higiene torej pričakujem jasen odgovor ge Nataše Pirc Musar glede verodostojnosti in javnosti podatkov stalnega in začasnega naslova prebivališča.

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.


Vpišite prikazane znake


 

Google Translate

English Croatian French German Italian Spanish Serbian Slovenian Hungarian