Partizansko komemoracijo objavil kot osmrtnico

Delo
četrtek, 16. februar 2012 ob 19:19

Grosuplje - Z mesta odgovornega urednika občinskega časopisa Grosupeljski odmevi je nepreklicno odstopil Jože Miklič. Občina je za v. d. urednika za pol leta imenovala občinsko predstavnico za stike z javnostmi in študentko novinarstva Jano Roštan. »Lani je bilo veliko težje biti odgovorni urednik časopisa, kakor v mojih vseh preteklih treh mandatih,« je enega od razlogov za odstop za Delo naved

...
...
napisal JOŽE on 21. maj, 2013

Udarni novinarski naslovi (kot je tudi ta od "kolega?" z Dela Bojana Rajška) so običajno zavajajoči. Dejstva so vendarle nekoliko drugačna. Ko sem bil še odgovorni urednik Grosupeljskih odmevov, sem objavil partizansko komemoracijo na Ilovi Gori (večkrat sem jih tudi sam obiskal in sam napisal) v rubriki V spomin. Komemoracije pa že vrsto let niso namenjene mrtvim, ampak POLITIZIRANJU AKTUALNIH POLITIČNIH TEM pred zbranimi, s tem da gredo celo tako daleč, da si je TOVARIŠ Janez Stanovnik kot predsednik borcev in njihovih simpatizerjev ter kot slavnostni govornik dovolil na eni izmed teh držati roke v žepu. Kakšno spoštovanje do mrtvih pa je to?
naj pa še dodam, da so v tej rubriki bila objavljena tudi poročila o komemoracijah npr. v Kočevskem Rogu, Teharjah, pri spomeniku talcem v Radohovi vasi in še kje.
Svetnik DESUS-a Marjan Trobec pa je pri komentarju mojega dela na seji občinskega sveta ob mojem odstopu 15, 2, 2012 po svoje komentiral in NAVIJAL na svoj polomljeni mlin ter tudi iz popolnoma enostransko večkrat predstavljene naše zgodovine, NABIJAL, zakaj sem dal objavo v RUBRIKO "V spomin" (in ne med osmrtnice). Je pa med drugim zamolčal, da smo imeli v tej rubriki objavljene zahvale ob smrtih svojcev (osmrtnic sploh ni bilo!) ter In memoriame raznim lokalnim in tudi državnim javnim osebnostim kot so bili npr. predsednik dr. Janez Drnovšek, nadškof dr. Alojzij Šuštar, škof dr. Franc Perko, predsednik vlade dr. Andrej Bajuk in še mnogi drugi, ki so umrli v času mojega urednikovanja od leta 1999 do 2012, z levih in desnih političnih opredelitev.
Rajšku nisem hotel komentirati, ker se ni izkazal tako fer kot se je delal, vaš zapis pa sem šele zdaj našel na vaši internetni strani. Si pa lahko malo preberete na primer o zgodovini naših krajev na spletnih povezavah
http://pgd-zagradec.si/index.php/zgodovina-lobka-in-zagradca
in
http://pgd-zagradec.si/index.php/po-novem-veku.

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.


Vpišite prikazane znake


 

Google Translate

English Croatian French German Italian Spanish Serbian Slovenian Hungarian