Nova poslanka Alenka Koren Gomboc naj bi imela težave zaradi ponarejenega spričevala

24ur.com
ponedeljek, 22. oktober 2012 ob 13:58
Na seznamu poslancev, ki jim očitajo nepravilnosti, se je znašel tudi poslanec SDS Dragutin Mate. Nekdanjega notranjega ministra naj bi ovadil nekdanji policijski ataše v Srbiji Gorazd Plaper. A Mate še zdalec ni edini v parlamentu, ki mu očitajo nepravilnosti. Te menda niso tuje niti novi poslanki Alenki Koren Gomboc.
...
napisal Gorazd Plaper on 22. oktober, 2012

Izjava narodnega poslanca Dragutina Mateja je neresnična, zavajajoča, smešna in globokoumna kot so bile sicer njegove izjave ki jih je dajal v času svojega ministrovanja. Ravno on je imel največ zaslug za moj predčasen protipraven odpoklic. S svojimi ravnanji je v celoti izpolnil vse elemente očitanega mu kaznjivega dejanja Zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic po čl. 261 KZ RS, ob enem pa njegova ravanja ustrezajo definiciji korupcije, O krivdi in teži dokazov bo seveda odločalo sodišče, ne on, ne jaz in ne mediji. Kar se mene osebno tiče še vedno stojim za izjavo, ki sem jo leta 2008 podal za slovensko javnost: Plaper: Vrsta nezakonitih ravnanj vodstva bo pokazala na pristransko ravnanje policije. (Dnevnik, Novice, 6. 8. 2008). Sicer pa imava Mate in jaz še celo vrsto neporavnanih računov, kazenski pregon je le prvi v nizu. Gorazd PLAPER


Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.


Vpišite prikazane znake


 

Google Translate

English Croatian French German Italian Spanish Serbian Slovenian Hungarian