Popovič s plakati nad Klokočovnika

Dnevnik
četrtek, 5. junij 2008 ob 00:38
"Kaj mi je bilo tega treba," se na plakatih (na sliki), ki so se včeraj pojavili na območju Izole in Kopra, cmeravo sprašuje izolski župan Tomislav Klokočovnik, medtem ko se iz Izole pelje proti Ljubljani. Plakati so takoj sprožili veliko zanimanje, saj je plakatno obračunavanje zdaj že prepoznavni znak koprskega župana Borisa Popoviča.
...
napisal nn on 14. december, 2008

Ovadba zaradi smrti 14-letnice v KC-ju
Deklica umrla med operacijo, pri kateri so zapleti redki
Črna kronika, 9. september 2008 18:30
Ljubljana - MMC RTV SLO/STA
Kriminalisti so končali preiskavo v primeru smrti mladoletne bolnice v kliničnem centru, pri čemer so zoper enega človeka podali kazensko ovadbo.
Ovadba, vložena na okrožno državno tožilstvo, temelji na sumu povzročitve smrti 14-letnice iz malomarnosti.
Kot je znano, je 14-letna bolnica umrla med rutinsko operacijo prsnega koša, pri kateri so zapleti zelo redki. Vzrok smrti je bil perforacija srca. Operacijo je izvedel mlad torakalni kirurg.
Tragičen dogodek se je zgodil v Kliničnem centru v Ljubljani, in sicer 2. julija. Nekaj dni zatem (8. julija) je strokovna direktorica KC-ja Aleksandra Markovič na novinarski konferenci zatrdila, da so takoj po dogodku sprožili izredni strokovni nadzor, ki je pokazal, da je bilo vse znotraj posega narejeno pravilno. O dogodku je KC obvestil tudi ministrstvo za zdravje in Zdravniško zbornico Slovenije.


Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.


Vpišite prikazane znake


 

Google Translate

English Croatian French German Italian Spanish Serbian Slovenian Hungarian