Zaposleni v Avstriji grozijo s protestom

24ur.com
nedelja, 11. marec 2007 ob 12:16
Slovenski državljani, zaposleni v Avstriji, pravijo, da je načelo obdavčitve po svetovnem dohodku zanje krivično.
...
napisal miki on 14. marec, 2007

Mislim ,da bi država morala dobro razmislit o tem obdavčevanju ljudi zaposlenih v Avstriji.Nekdo ki zasluži 1000eur in mora z to plačo pokrit svoje potne stroške malico in ostale stvari,ki jih bremenijo v sosednji državi,nebo zmožen pokrivat neke razlike davka, ki mu nalaga država.Zavedajmom se da tile ljudje so tudi zelo časovno omejeni,nenehno na cesti po drugi starni pa zmanšujejo bresposelnost v Sloveniji.dajmo jih potpret in najti rešitev,saj v nasprotnem bo država vračala še več,čem odidejo iskat pravico v Ewropo..

...
napisal neny on 16. marec, 2007

Se v celoti strinjam z napisanim tekstom avtorja MIKI.Dajmo stopit skupaj in pomagat ljudjem ne pa da nas grize faušija.Ljudje so si bili primirani it služit kruh v tujino in pri tem ne smemo pozabit da so možje pustili doma žene in male otroke.To je pravi absurd kaj si nebojo vse zmislili v tej naši ljubi Sloveniji.Sram me je da sem Slovenka.

...
napisal sandi on 16. marec, 2007

Točno tako,davki v Sloveniji so previsoki.Valda niso krivi zaposleni v Avstriji če je tam davkarija bol prijazna do ljudi.Zgleda pa ,da tale naša država neve več kje bi vzela pa so se spravili na zaposlene v Avstriji.Morali bi se zavedat,da so najbolši Slovenski turisti...Če bi se res vrnili vsi delat v Slovenijo,bi tu nastala prava kriza,iskoriščanje delovne sile bresposelnost itd..Bodimo srečni ,da so se pobrigali in si našli službe kot ,da bi živeli na račun države..

...
napisal garac on 17. marec, 2007

vsaka vlada nam obljubljajo sanje da jo izvolimo ko pa je izvoljena ma pa 4leta cas da si nakopa premozenje za lepo prihodnost.primer kaksen je ta zakon DELAM V AVSTRIJI imam 2024e bruto place neto pa 1470e od tega se dnevno vozim 240km v obe strani cilka po slo zakonodaji mi pripada 650eprevoza in pa 113e malice in mi ostane 707e pa se davek katerega morem zdaj placat 2200e zvsemi olajsavami to je na mesec 183e potem pa je moja placa 524e je to pravica pa vsak dan ob 4ih zjutraj na cesto vsak pa misli da smo premozni!delo imamo to pa je vse.lepo se slisi 1470neto evra lepse ko pa524e naj zdaj kdo napise ce je v tej drzavi pravica!!!!!!!!

...
napisal Boško on 18. marec, 2007

Seveda ,da je je krivično tole obdavčevanje.Tile zaposleni bodo sedaj plačevali prenočišče v svoji državi.Razna sklicevanja ,da nedajo nič za šolstvo zdrastvo itd je samo zavajanje.Pravtako plačijejo dajatve V republiki Avstriji za omenjene stvari.Tujci zaposleni pri nas,plačujejo šolstvo zdrastvo in vse ostale davke v Sloveniji,pa ogromno njihovih otrok spoloh neživi v Slo..Nevem zakaj se tale država vtika vsepovsod,dobili niso ničesar vsa leta sedaj pa hoče njihov denar.Kot bajagi davek je manši v Avstriji dajte razliko nam...Upam ,da nebodo dovolili kaj takšnega in plačevali položnice ,da se bodo lahko delali dalje..Prava sramota,davčne v republiki Sloveniji,da daje takšne izjave in zavaja ljudi,da tile zaposleni Sloveniji nedajo ničesar,koristijo pa vse..Sramota,naj se raje pobrigajo za zaposlene ,da jim znižajo davke ne pa kako bodo dobili še razlike iz druge države...Sramota..V tej ljubi državi bodo poleg revščine naredili še mržnjo med samimi Slovenci..

...
napisal jože on 19. marec, 2007

Slovenija ima srečo, da naši delavci delajo v Avstriji in tam plačujejo davke, ker se s tem, ko plačujejo davke v Avsteriji, dajejo tudi za Avstrijsko vojsko in policijo. Ker če ne bi plačevali davka v Avstriji, bi našo Slovenijo že zdavnaj napadli Nemci ali Poljaki, ker baje vlada rep. Slovenije nudi varnost Slovenskim delavcem zaposlenih v Tujini. Kaj si bo pa še domislila pa ......

...
napisal Boško on 19. marec, 2007

Nevem kaj je sto vlado,počasi se bo sprčkala cela Slovenija, so sploh sposobni rešit kakšen problem..Vsak dan na dnevniku poslušam nezadovolstvo državljanov rep :Slovenije treba jih je menjat za sposobne ,ki bodo delali za Slovence ne proti njim.....Drugač neboste aprila sami pred parlamentom,raje organizirajte shod kjer ulica pred parlamentom bo premala za vse,ki jim počasi prikipeva..

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.


Vpišite prikazane znake


 

Google Translate

English Croatian French German Italian Spanish Serbian Slovenian Hungarian