Tavš: Z novim šolskim letom bodo oškodovani tudi prejemniki socialnih štipendij

inDirekt
petek, 8. avgust 2008 ob 11:43
Barbara Žgajner Tavš (Lipa) opozarja, da bo z novim šolskim letom poleg Zoisovih štipendistov oškodovanih tudi večje število prejemnikov t.i. socialnih štipendij.
...
napisal stefi on 5. september, 2008

Jaz se s tem člankom in ga. Barbaro popolnoma strinjam, res je, da bodo prejemniki oz.tisti ki vlagajo prošnje za štipendije, resnično razočarani nad novim zakonom o štipendiranju. Zdaj so znani vsi cenzusi za pridobitev državne štipendije in vem, da je precej bolj neugodnih cenzusov kot pred leti.Sem samohranilka, vendar moje hčere ne bodo dobile štipendije, ker se v dohodke všteva varstveni dodatek, otroški dokladi, ne upošteva pa se tudi posebno stanje - enostarševska družina. Jaz in hčere smo zelo razočarane, še eno leto bo minilo, ko si bomo morale od ust trgati 220 EUR, da bom lahko dala hčeram za prevoz v šolo, da ne bodo po svetu hodile neuke.Zakon o štipendiranju se popolnoma " tepe" z vlogami za otroške doklade. Kaj veš, morda bo pa ga.Cotmanova spremenila še ta določila?? Bo več ostalo v blagajni. Tudi v blagajni za državne štipendije bo ostalo kr precej neizkoriščenega denarja, se mi zdi, saj bo marsikdo razočaran, ko bo dobil odločbo Centrov za socialno delo. Apeliram na g. Barbaro, da stori največ kar se da, da se zakon nemudoma spremeni v korist naših študentov in dijakov, ne v korist države.

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.


Vpišite prikazane znake


 

Google Translate

English Croatian French German Italian Spanish Serbian Slovenian Hungarian