Robert Mugabe

EU za ponovne volitve v Zimbabveju
Delo
petek, 4. julij 2008 ob 17:18
Evropska unija je pozvala k čimprejšnjim ponovnim volitvam v Zimbabveju, potem ko je oblast ponovno prevzel Robert Mugabe po zmagi na predsedniških volitvah.
 
Mugabe odprt za oblikovanje vlade narodne enotnosti
inDirekt
sreda, 2. julij 2008 ob 13:27
Zimbabvejski predsednik Robert Mugabe je sporočil, da je odprt za pogovore z opozicijskim Gibanjem za demokratične spremembe (MDC) o vladi narodne enotnosti, je danes povedal predsednik Južnoafriške republike Thabo Mbeki, isto sporočilo pa je danes prišlo tudi iz zimbabvejske vlade.
 
Mugabe za oblikovanje vlade narodne enotnosti
Delo
sreda, 2. julij 2008 ob 13:25
Zimbabvejski predsednik Robert Mugabe je odprt za pogovore z opozicijskim Gibanjem za demokratične spremembe o vladi narodne enotnosti, za EU pa je sprejmljiva le vlada opozicijskega vodje...
 
ZDA že pišejo sankcije VS proti Mugabeju
Dnevnik
sreda, 2. julij 2008 ob 00:20
ZDA sestavljajo osnutek resolucije varnostnega sveta Združenih narodov za uvedbo sankcij proti Zimbabveju, kjer si je nekdanji borec za samostojnost, po mnenju zahodnih politikov pa danes ostareli diktator Robert Mugabe, kljub porazu na predsedniških volitvah ponovno prisvojil oblast.
 
Mugabe zavrnil oblikovanje koalicijske vlade po vzoru Kenije
inDirekt
torek, 1. julij 2008 ob 17:43
Na dnevnem redu drugega dne vrha Afriške unije v egiptovskem Šarm el Šejku se je danes znašla kriza v Zimbabveju, ki so jo sprožile sporne predsedniške volitve, na katerih je vnovič slavil Robert Mugabe. Slednji je medtem zavrnil možnost oblikovanja koalicijske vlade po vzoru Kenije.
 
Zimbabve proti kenijskemu modelu
RTV Slovenija
torek, 1. julij 2008 ob 16:01
Predstavnik zimbabvejskega predsednika Roberta Mugabeja je kritike Zahoda označil za neutemeljene.
 
Mugabe nezaželen tudi na vrhu AU
Večer
torek, 1. julij 2008 ob 10:00
Udeleženci vrha Afriške unije so včeraj pritisnili na zimbabvejskega predsednika Roberta Mugabeja, naj po svoji zmagi na volitvah za predsednika države, na katerih je bil edini kandidat, privoli v pogajanja z opozicijo. Mugabe je na vrh, ki poteka v Egiptu, odpotoval kmalu za tem, ko je ponovno...
 
<< Začetek < Nazaj 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Naprej > Konec >>

Google Translate

English Croatian French German Italian Spanish Serbian Slovenian Hungarian