Morgan Tsvangirai

Tsvangirai Mugabeja pozval k razpisu novih volitev
Delo
nedelja, 7. september 2008 ob 19:50
Zimbabvejski opozicijski voditelj Morgan Tsvangirai je zimbabvejskega predsednika Roberta Mugabeja pozval, naj razpiše ponovne volitve, ki bi potekale ob prisotnosti mednarodnih opazovalcev.
 
Tsvangirai Mugabeja pozval k razpisu novih volitev
inDirekt
nedelja, 7. september 2008 ob 19:05
Zimbabvejski opozicijski voditelj Morgan Tsvangirai je danes izjavil, da se bo njegovo Gibanje za demokratične spremembe (MDC) raje umaknilo iz pogovorov o delitvi oblasti, kot pa pristalo na slab dogovor. Zimbabvejskega predsednika Roberta Mugabeja je tudi pozval, naj razpiše ponovne volitve, ki...
 
Mugabe zagrozil z oblikovanjem vlade brez opozicije
inDirekt
četrtek, 4. september 2008 ob 15:08
Zimbabvejski predsednik Robert Mugabe je zagrozil, da bo oblikoval vlado brez opozicijskega Gibanja za demokratične spremembe (MDC) Morgana Tsvangiraija, če slednji danes ne bo podpisal dogovora o delitvi oblasti, v današnji izdaji piše časnik Herald, ki ga povzemajo tuje tiskovne agencije .
 
Konec krize v Zimbabveju?
Delo
nedelja, 10. avgust 2008 ob 19:54
V Harareju že več ur potekajo pogovori med zimbabvejskim predsednikom Robertom Mugabejem in vodjo opozicije Morganom Tsvangiraijem o rešitvi politične krize v državi.
 
Mbeki posedel nasprotnika za mizo
zurnal24.si
nedelja, 10. avgust 2008 ob 14:31
Za skupno mizo sta vendarle sedla zimbabvejski predsednik Robert Mugabe in vodja opozicije Morgan Tsvangirai pod budnim očesom posrednika Thaba Mbekija.
 
Mugabe grozi z izrednim stanjem
Dnevnik
petek, 1. avgust 2008 ob 08:38
Zimbabvejski opozicijski voditelj Morgan Tsvangirai je v intervjuju za britanski Chanel 4 potrdil, da se je minuli teden prvič po mnogih letih osebno sestal z Robertom Mugabejem ter da sta razpravljala o nevarnostih, v katerih bi se lahko znašla morebitna bodoča vlada, ki bi se rodila iz...
 
Tsvangirai predlagal časten odhod Mugabeja z oblasti
inDirekt
četrtek, 31. julij 2008 ob 15:08
Vodja zimbabvejske opozicije Morgan Tsvangirai je v sredo za britansko televizijo Channel 4 izjavil, da bi morali zimbabvejskemu predsedniku Robertu Mugabeju predlagati "časten odhod" z oblasti in da se prehodna vlada ne bi smela obdržati več kot dve leti.
 
<< Začetek < Nazaj 11 12 13 14 15 16 17 Naprej > Konec >>

Google Translate

English Croatian French German Italian Spanish Serbian Slovenian Hungarian