Južna Osetija

Moskovske prerokbe
SiOL.net
torek, 12. avgust 2008 ob 21:56
Rusija je z Južno Osetijo in Abhazijo pokazala, kako si predstavlja lastnost sui generis kosovskega primera. Lahko je napovedovati prihodnost, če jo upravljaš.
 
Rusija po trditvah Tbilisija še vedno bombardira Gruzijo
inDirekt
torek, 12. avgust 2008 ob 14:56
Rusko letalstvo kljub odredbi ruskega predsednika Dmitrija Medvedjeva o končanju vojaške ofenzive v Gruziji še najprej bombardira gruzijske vasi, so sporočili z gruzijskega zunanjega ministrstva. Kot so navedli, naj bi ruska letala bombardirala dve gruzijski vasi nedaleč od Južne Osetije.
 
Rusija kakor Nato
Mladina
torek, 12. avgust 2008 ob 11:45
Preveč je podobnosti med Južno Osetijo in Kosovom, kjer Gruzija sedaj igra vlogo Srbije in Rusija vlogo Nata
 
Bush: "Neustrezen odgovor"
Večer
torek, 12. avgust 2008 ob 10:00
Ameriški predsednik George W. Bush je včeraj izjavil, da je ruskemu premieru Vladimirju Putinu œizrazil resno zaskrbljenost, ker se je Rusija "neustrezno odzvala" na gruzijsko ukrepanje v v Južni Osetiji. Bush je v intervjuju za NBC Sports, ki ga je imel zadnji dan svoje udeležbe na poletnih...
 
Tudi Abhazija pričela z ofenzivo
zurnal24.si
torek, 12. avgust 2008 ob 08:12
Abhazija, ki tako kot Južna Osetija uživa močno podporo Rusije, je zjutraj pričela ofenzivo proti gruzijskim silam. Ruska vojska medtem prodira vse globlje v Gruzijo in obenem zavrača premirje.
 
Vojna za kavkaško nafto in plin
Blogi
torek, 12. avgust 2008 ob 08:06
Rusije ne skrbi usoda ruskega prebivalstva v Južni Osetiji in Abhaziji, temveč z vojaško intervencijo zasleduje druge cilje, je prepričan poljski izvedenec za mednarodno varnost Kryszstof Kubiak. Najprej bi Moskva Tbilisiju rada izbila iz glave želje po članstvu v Natu in EU; vstop baltskih...
 
Vojna v Gruziji utegne upočasniti priznanja kosovske državnosti
Dnevnik
torek, 12. avgust 2008 ob 00:18
"Rusija ne bo priznala Južne Osetije in Abhazije kot neodvisni državi. Gotovo pa bo neodvisnost Kosova, ki jo bomo podprli, poskušala za svoje cilje kjer koli na ozemlju nekdanje Sovjetske zveze izkoristiti do skrajne mere - tu gre najprej za Gruzijo ter Južno Osetijo in Abhazijo."
 
<< Začetek < Nazaj 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 Naprej > Konec >>

Google Translate

English Croatian French German Italian Spanish Serbian Slovenian Hungarian